10 Saniye Haber Güvenilir Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Nasıl Yapılır?
  4. »
  5. Minecraft Tahta Kılıç Nasıl Yapılır?

Minecraft Tahta Kılıç Nasıl Yapılır?

Haber Editörü Haber Editörü - - 4 dk okuma süresi
88 0
minecraft

Minecraft tahta kılıç yapımı özellikle de oyuna yeni başlayan oyuncular tarafından sıklıkla araştırma konusu olmaktadır. Bunun nedeni genelde oyunda ilk geceden karşınıza çıkan düşman yaratıklardır. Ayrıca Minecraft’ta ilk geceden kendinize ait bir ev yapamadıysanız mutlaka bir kılıca sahip olmalısınız.

Oyunda her ne kadar birçok kılıç çeşidi bulunsa da oyuna ilk başladığınız için malzemesi kolay bulunabilir ve hemen elde edebileceğiniz türleri tercih etmelisiniz. Bu sayede ilk gününüzü daha verimli bir şekilde geçirip geri kalan işlere de zaman ayırabilirsiniz.

Minecraft tahta kılıç yapımı ise oyunda yer alan kılıç türlerinin yapımı en kolay olanıdır. Doğduğunuz yerde hemen oluşturabileceğiniz tahta kılıçlar her ne kadar diğer kılıç çeşitleri kadar dayanıklı olmasa da sizi saldırılara karşı korur. Düşmanlarınız ile savaşmak durumunda kalırsanız, düşmanlarınızın geriye doğru savrulmasına ve küçük de olsa hasar almalarını sağlar.

Şimdi ise asıl konumuz olan tahta kılıç nasıl yapılır konusuna göz atalım. Tahta kılıç yapımı için ilk olarak odun bloğuna sahip olmanız gerekir. Odun blokları çöller dışında oyunun hemen hemen her yerinde bulunur. Bu nedenle oyunun en kolay bulunabilen blokları arsında yer alır.

Çalışma Masası Yapımı

Eğer çölde doğduysanız üzülmenize gerek yok. Yakınlarda köy bulabilirseniz, odun bloğuna da sahip olabilirsiniz. Çalışma masanız yoksa odun bloklarından en az 2 adet kırmanız gerekir. Çünkü bu blokların biri ile çalışma masası, diğeri ile de tahta kılıcımızı oluşturmamız gerekir.

Çalışma masasının nasıl yapılabileceğini bilmiyorsanız endişe etmenize gerek yok. Bu içeriğimizde çalışma masasının nasıl yapıldığına da değindik. O halde dilerseniz ilk olarak çalışma masasının nasıl yapıldığından başlayalım.

Çalışma masası yapmak için topladığınız odunları envanterinizde tahta blok haline getirin. 1 adet bloktan toplamda 4 adet tahta çıkacaktır. Elde ettiğiniz bu tahta blokları da envanterinizdeki 4 boşluğa yerleştirin. Bu sayede çalışma masasına sahip olabilirisiniz. Ardından çalışma masanızı uygun bir yere yerleştirin.

Minecraft Tahta Kılıç Yapımı

minecraft
Minecraft

Minecraft tahta kılıç yapımı için çalışma masası için kullandığınız tahta bloklara ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle odun bloklarını yine tahta bloklara çevirmelisiniz.

Ardından 2 blok uzunluğunda elde ettiğiniz tahta blokları sıralayarak çubuk elde edeceksiniz. Bu çubuklar kılıcımızın sapını oluşturacaktır. Tüm bu işlemlerden sonra asıl olarak kılıç yapımına geçebilirsiniz. Ancak yine de genel olarak ihtiyacınız olan malzemeleri netleştirmek için sıralayalım.

  • 2 adet tahta bloğu
  • 1 adet çubuk

Sıraladığımız malzemelerin tam olduğundan emn olduktan sonra çalışma masanızın karşısına geçerek yapım aşamasına geçebiliriz.

Çalışma masasında malzemeleri nereye koymanız gerektiğini daha net bir şekilde anlamanız için ise 9 adet boşluğu kodlayacağız. İlk olarak 1 adet çubuğu 3. Satırda (en aşağıda) ortadaki boşluğa yerleştirin. Ardından hemen üstüne bir tahta bloğu ve onun üstüne de bir tahta bloğu yerleştirin. Bu sayede tahta kılıç elde edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir