10 Saniye Haber Güvenilir Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İncelemeler
  4. »
  5. Solitaire Oyunu ve Oynama Şekli

Solitaire Oyunu ve Oynama Şekli

Haber Editörü Haber Editörü - - 3 dk okuma süresi
2417 0
solitaire

Uygulama mağazaları yokken bile bilgisayarlar üzerinden ücretsiz olarak oynayabildiğimiz Solitaire oyunu artık telefonlarda da yerini alıyor.

Google Play ve App Store üzerinde bu oyunu temel alan benzer birçok uygulama yer almaktadır. Ancak hiçbirisi orijinali kadar etkili olmamaktadır. İskambil kartları ile oynanan bu oyun birkaç taktik ve strateji geliştirerek oynanabilmektedir.

Her yaştan bireyin rahatlıkla oynayabileceği oyundur. Herhangi sakıncalı bir görüntü ya da grafiği bulunmamaktadır. Kişilerin süre kısıtlaması da olmadığından istedikleri süre zarfında oyunu bitirebilirler.

Oyunun altında yatan temel mantık çözüldükten sonra ise daha da eğlenceli bir hal ortaya çıkmaktadır. Bireyler tarafından tercih edilme nedenleri arasında da alınan bu zevk bulunmaktadır.

Bu Yazımızda Neler Var :

Solitaire Nasıl Oynanır?

İskambil kartlarını tanımak Solitaire oyunu için oldukça önemlidir. İsimlerini bilmeseniz bile şekilleri doğrultusunda bir gruplama yapmanız mümkündür.

Oyun iki farklı mod ile oynanmaktadır. İlki iki farklı renk ile gruplama yapmaktadır. Oyunu açtığınız anda karşısınız açık kartlar bulunur. Temel mantığı doğrultusunda sayıları art arda dizmeniz gerekir. As kartından başlayarak 2 sayısına kadar ulaşmak temeldir.

İki renkli oynuyorsanız kartınızın grubu ne olduğu fark etmeksizin açık kartları diğerlerinin üstünde biriktirmeye çalışmalısınız. Örneğin karo kırmızı 8 kartını sinek 9’unun üstüne sürüklemelisiniz. Bu sayede kapalı olan kartların açılması sağlanır. Lazım olan kartları bu şekilde elde etmeye çalışarak ve mevcut olanları birbirinin üstüne getirip biriktirmeye çalışın.

solitaire
solitaire

Solitaire tek renkli modunda ise aynı kart cinslerini bir arada toplamanız gerekir. Örneğin sinekler bir arada karolar bir arada olmalıdır. Kişiler kendilerine göre iki moddan birisini tercih edebilir. Her iki modunda da kişiler As kartını üst tarafta bulunan 4 boşluğa getirip sonrasında K, Q, J, 10… şeklinde sıralamayla yukarı taşımaktır.

Oyun içerisinde mevcut tabloda hareket ve hamlenin bittiği durumlar bulunur. Bu durumda sol üstte yer alan kartlara basarak yeni kart alabilirsiniz. Alacağınız kartları kullanarak alan açabilirsiniz.

Özellikle en sol ya da sağda bulunan az kartlı alanları boşa çıkararak planlamanızı daha kolay gerçekleştirmeniz mümkün olabilmektedir. Hamlenin tamamen tükendiği durumlarda ise oyun otomatik olarak sonlanır.

Geliştirici: MobilityWare

Android Kategori: Kart

Android Boyut: Cihaza göre değişir.

Android Ücreti: Ücretsiz.

Android İndirme Linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobilityware.solitaire&hl=en_US&gl=US

App Store İndirme Linki: https://apps.apple.com/us/app/solitaire/id359917414

Microsoft Store İndirme Linki: https://www.microsoft.com/tr-tr/p/microsoft-solitaire-collection/9wzdncrfhwd2?activetab=pivot:overviewtab

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir