10 Saniye Haber Güvenilir Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Mobil Uygulamalar
  4. »
  5. Fаcеbook Ekranı İkiye Ayrılıyor

Fаcеbook Ekranı İkiye Ayrılıyor

Haber Editörü Haber Editörü - - 3 dk okuma süresi
86 0
fаcеbook

Fаcebook, kullanıcı alışkanlıklarını tümden değiştirecek yepyeni bir özellik üzerinde çalıştığını duyurdu. Şimdilik Kаmboçyа,Bоlivуa, Sırbiѕtan, Guatemala Sri Lanka ve Slоvakya’da olmak üzere 6 ülkede birden test etmeye başlanan bu özellik kullanıcıları Facebook’ta haber akışında görüntülenen içerik akışlarını ikiye ayırıyor.

Bu uygulama Facebook’ta kullanılmaya başlanıldığında ekran arkadaş listenizdeki kişilerden gelen beğeniler ve beğenmiş olduğunuz ya da takip ettiğiniz diğer sayfalardan gelen bildirimler olmak üzere iki ayrı kısımda görüntülenecek.

Facebook’ta her oturum açtığınızda haber akışınızda beğendiğiniz sayfalardan gelen paylaşımlarınızı arkadaşlardan gelen gönderiler arasında gösterilmesini istiyorsanız Fасеbook’а ekstra bir ücret ödemeniz gerekecek.

6 ayrı ülkede testte tabi tutulan bu yeni uygulama ile ilgili gelişmeleri merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. İşte Fаcеbook ekranı ikiye bölecek olan ücretli uygulama ile ilgili detaylar;

Facеbook’ta Ücret Ödemeyenlerin İçeriği Kaybolup Gidecek

Kullanıcıların 2018’de tanışması beklenen bu yeni uygulamayı kullanmayan kullanıcı sayfalarının gönderileri artık haber kaynağında görüntülenemeyecek. Sosyal medyanın ahlakına aykırı görünen bu uyulmadan işletmeler ve kurumlar olumsuz etkileneceği düşünülüyor.

Facebook’ta haber akışında görüntülenen içerik akışlarını ikiye ayıran bu ücretli uygulamayı kullanmayan kurum ve işletmelerin içerikleri diğer kullanıcılara ulaşamadığı gibi, kaybolup gidecek. Hâlihazırda üzeride çalışılmaya devam edilen bu proje beraberinde haber akışı sayfası tartışmalarını da getirdi.

6 ülkede birden testleri süren bu ücretli uygulama sonrası kullanıcıların yayınlara olan ilgisinde 0/0 80’lere varan bir azalma olduğu tespit edildi. Bu da sayfa işletme ve kurumları kadar kullanıcılarında bu uygulamadan olumsuz yönde etkilenebilme olasılığının yüksek olduğu ihtimalini güçlendiriyor.

Facebook Açıklama Yaptı

fаcеbook
Facebook

2018’’in ilk aylarında entegre edilmesi beklenen ücretli uygulama ile ilgili Facеbook’ta n açıklama gecikmedi. İlgili açıklamada yetkililer, kullanıcının kendisi ile en alakalı gönderileri ilişkilendirmek adına böyle bir uygulama üzerinde çalışmaya başladıklarını söyledi.

İnsanların yakınlarının ve arkadaşlarının gönderilerine daha kolay erişim sağlamak amacımızdır. Biz de insanların kendileriyle ilgili gönderilerine daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmelerini istiyoruz. İki ayrı haber kaynağı üzerinden kullanılabilen bu sistem ile kullanıcılar, kendi yakınlarından ve arkadaşlarından gelen kaynak ve diğer Facebook sayfalarından gelen gönderiler olmak üzere ayrılacak.

2018’in başlarından itibaren Facebook’ta kullanılacağı gelen durumlar arasında. Ekranı ikiye bölecek Facеbook’ta ücretli uygulamasının ne zaman kullanılmaya başlanacağı ile ilgili şuana kadar herhangi bir resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir