10 Saniye Haber Güvenilir Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İncelemeler
  4. »
  5. Stremio ve Torrent Nedir?

Stremio ve Torrent Nedir?

Haber Editörü Haber Editörü - - 7 dk okuma süresi
50 0
stremio

Stremio; dizi, film, podcast, youtube videosu ve daha birçok izlenebilecek içerik barındıran ve bunları her kalitede sunan bir uygulamadır. Torrent kullanıcıların büyük dosyaları paylaşması ve indirmesine olanak sağlayan güvenilir bir uygulamadır.

Bu uygulama ile yeni çıkan veya arşivlerdeki çoğu film ve diziyi ücretsiz indirebilirsiniz. Ancak indirme işlemi ve buna altyazı ya da dublaj eklemek zor olabilir. İşte burada devreye Stremio giriyor. Stremio uygulaması da bir nevi torrent şifreli videoları çözerek indirmeden izlemenizi sağlar.

Ancak Stremio’yu kullanmadan önce bilmeniz gereken bazı şeyler var. Uygulama tamamen güvenilirdir ve sadece bir aracı olduğu için ortadan kaybolma veya kapanma gibi durumlar yaşamazsınız.

Stremio’da Hangi Dizi/Filmler Bulunur?

Genellikle yabancı dizilerin bulunduğu uygulamada bir Türk dizisi arıyorsanız bu genellikle Netflix, BluTV gibi bilindik platformlarda yayınlanan diziler olmalı. Zaten bunlar dışında çoğu diziye başka yerlerden ulaşabilirsiniz. Yeni yayınlanmış diziler anında düşerken, vizyona yeni giren filmler ise eğer internete düşmüşse rahat bulabilir ve hemen izleyebilirsiniz. Tabi yabancı film olmak şartıyla…

Genellikle Türk filmleri platformlara geçmeden ulaşması ya da torrent sitelerine geçmesi zor oluyor.  Eğer kendi torrent linkiniz ya da dosyanız varsa bunu da Stremio’da izleyebilirsiniz. Nasıl yapılacağını ilerde anlatacağız. Podcast, şarkı gibi şeylerin de yer aldığı Stremio’ya çocukların girebileceğini düşünerek uyarmakta fayda var. Eğer eklentileri eklenirse içerisindeki +18 içeriklere de ulaşılabilir.

Stremio Nasıl Kullanılır?

stremio
stremio

Öncelikle uygulamayı kendi sitesinden, eğer mobilde kullanacaksanız Google Play’den veya AppStore’dan indirebilirsiniz. Kurulum aşamasını geçtikten sonra giriş yapmanız gerekmekte. Telefonda ve bilgisayarda aynı hesaba giriş yaparsanız bir yerde yarım bıraktığınız videonun devamını diğerinde izleyebilirsiniz.

Eklenti Eklemek

İşin en önemli kısmı burası zaten… Genelde yorumlarda gördüğümüz kadarıyla eklenti eklemeyen kullanıcılar uygulamayı anlamadıklarını söylüyorlar.

Uygulamanın sağ üst kısmında bulunan işaretine basarak istediğiniz eklentileri ekleyebilirsiniz. Ancak size önerimiz Torrentio, ThePirateBay+, TorrentMafya ve TurkceAltyazi.org ulaşmak istediğiniz dizi ya da film her neyse muhtemelen buralarda bulunur. Ancak anime izlemek isteyenler ya da spor kanalları için diğer eklentilere de bakabilirsiniz. “Yükle” butonuna basarak eklentileri eklemiş olursunuz.

Film/Dizi Aratmak

Uygulamanın üst kısmından arama kısmına istediğiniz filmin/dizinin adını yazın ya da IMDB kodunu yapıştırın. Daha geniş arama yapabilirsiniz. Örneğin oyuncu, yönetmen ismi ile de istediğiniz videoya ulaşabilirsiniz. Bunların yerine keşfet kısmından popüler olan film/dizileri görebilirsiniz.

Seçtiğiniz bir dizinin bölümüne bastıktan sonra farklı seçenekler göreceksiniz. Bu seçeneklerin içinden size en uygun olanı seçin. Genelde aralarında sadece kalite farkı oluyor. Size tavsiyemiz en çok izlenen videoyu seçin. Hem daha hızlı yüklenmesini sağlayacaktır hem de o videonun kalitesini daha açmadan gösterir.

Alt Yazı

Seçiminizi yaptıktan sonra eğer yabancı bir film/dizi seçmişseniz altyazı ekleme kısmına geçelim. Videonun sağ alt tarafında alt yazı aç kapat kısmından alt yazıyı açın ve Türkçe’yi seçin.

Alt yazıyı beğenmezseniz çoğunlukla farklı seçenekler bulabilirsiniz. İsterseniz alt yazıyı kendiniz ayrı bir şekilde de ekleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle videonun üzerine sağ tık yapıp “İzle VLC” kısmına tıklayın. Sonra indirdiğiniz alt yazı dosyasını VLC’de açılan film/dizinize sürükleyin.

Alt yazıda bir kayma sorunu varsa bunu da uygulamanın alt yazı kısmından değiştirebilirsiniz. Tabi ki boyutunu da ayarlayabilirsiniz.

Kendi Torrent Dosyanızı Nasıl Stremio ile Çalıştırırsınız?

stremio

İndirdiğiniz dosyanın üzerine sağ tık yaparak diğer seçenekleri açın. Stremio ile çalıştır kısmına basın eğer böyle bir ibare yoksa “Birlikte Aç” seçeneğine tıklayın ve Stremio uygulamasını seçin.

Videoları İndirebilirsiniz

Stremio’daki tüm videoları ücretsiz indirebilirsiniz. Sadece videonun üzerine gelip sağ tık yapıp “Bu videoyu indir” seçeneğine basmanız yeterli.

Başka Özellikleri

Film/dizi sayfasında oyuncu isimleri, yönetmen ve özet bulunur. Bunların yanında IMDB puanına da ulaşabilirsiniz. Kitaplığınıza ekleyip sonra izleyebilirsiniz.

İzleme sırasında asla reklam bulundurmaz. Film/dizileri konularına ayrılmış bir şekilde görebilirsiniz. Bilgisayarda yarım bıraktığınız videoya telefonda devam edebilirsiniz. Çok internet yemez ve öyle çok donma/durma görülmez. Videolarınızı televizyonunuza yayınlayarak oradan izleyebilirsiniz. Genelde Türkçe dublaj olmasa da başka dillerin dublajlarına da ulaşabilirsiniz.

Stremio’nun Diğer Sitelere Göre Ne Gibi Avantajları Var?

Onlarca platformun birleştiği bir uygulama olması en faydalı yönü ve kapatılma veya adres değişme gibi bir sorunu da yok. Çok geniş bir arama özelliği var ve dünya çapında tanınan çoğu film/diziyi içinde bulundurur. Kendi hesabınızda kendi kitaplığınızı oluşturabilirsiniz. Kısacası çok işinize yarar.

Var Mıdır Bir Kötü Huyu?

Aslında var birkaç tane. Bunları da baştan söylesek iyi olur. Bazı videolarda alt yazıyı ayarlayıncaya kadar izleme hevesiniz kaçabiliyor. Bunlar genelde çok izlenmeyen film/dizilerde oluyor. Bunun dışında eğer bir videonun seed’i az ise daha geç yüklenebiliyor.

Seed demek bu videoyu çeşitli yerlerde indiren insanların videoyu indirdikten sonra diğer insanların daha rahat indirmesini sağlamak için yaptıkları şey demektir. Popüler şeyleri rahatlıkla izlersiniz zaten ama popüler olmayanlarda az da olsa böyle durumlar görülebilir. Bunlar çok az görünen hatalardır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir