10 Saniye Haber Güvenilir Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Mobil Uygulamalar
  4. »
  5. Deprem Anında Kullanılabilecek Mobil Uygulamalar

Deprem Anında Kullanılabilecek Mobil Uygulamalar

Haber Editörü Haber Editörü - - 3 dk okuma süresi
141 0
Deprem Anında Kullanılabilecek Mobil Uygulamalar

Deprem anında kullanabilecek mobil uygulamalar deprem kuşağında olan ülkemiz içerisinde yaşayanlar için oldukça önemlidir. Yıl içerisinde belli aralıklarla yaşanan depremlerde yardımımıza bu uygulamalar yetişiyor. Uygulamaların genel özelliklerine baktığımız zaman konum paylaşma, bluetooth bağlantısı gibi özelikler öne çıkıyor.

Hayat Kurtaran En İyi Deprem Uygulamaları

Deprem anında kullanılabilecek mobil uygulamalar içerisinde yer alanları cep telefonlarına indirerek deprem anındaki yaralılara ekiplerin ulaşılması için oldukça önemlidir. Bu yüzden sizler için en çok kullanılan deprem anında kullanılan mobil uygulamaları liste halince sizlere sunuyoruz.

1.      Güvendeyim| En Önemli Mobil Uygulama

Deprem Anında Kullanılabilecek Mobil Uygulamalar
Deprem Anında Kullanılabilecek Mobil Uygulamalar

Deprem sırasında kolayca kullanımı olan Güvendeyim uygulaması, AKUT tarafından geliştirilen uygulamalar arasında yer alıyor. Son zamanlardaki depremlerdeki başarısından dolayı dikkat çeken ve hayat kurtaran bir uygulamadır. Uygulamanın en önemli özelliği baz istasyonları olmadan Güvendeyim uygulaması üzerinden mesaj atılmasıdır. Deprem anında kullanılabilecek mobil uygulamalar listesinin ilk sırada yer almasının en önemli nedeni internet olmadan mesaj atılmasıdır.

Android Sürüm

İOS Sürüm

2.      E-Afad Mobil Deprem Uygulaması

Deprem anında kullanılabilecek mobil uygulamalar listesinin içerisinde yer alan E-AFAD depremzedelerin hayatlarını kurtaran önemli özelliklere sahiptir. Acil durumlarda uygulama üzerinden kolayca AFAD ekiplerine ulaşılması sağlanıyor.

Android Sürüm

İOS Sürüm

3.      Bridgefy Offline Messaging | İnternetsiz Deprem Uygulaması

Bridgefy Offline Messaging deprem uygulamasını öne çıkaran en önemli özellik internet olmadan 100 metre kadar alanda mesaj gönderimin yapılmasıdır. Atılan mesajlar Bluetooth üzerinden atılmaktadır. Deprem sırasında çokça işimize yarayacak olan uygulamayı telefonunuza kolayca indirebilirsiniz.

Android Sürüm

İOS Sürüm

4.      Deprem Bilgi Sistemleri

deprem aninda kullanilabilecek mobil uygulamalar 2 - Deprem Anında Kullanılabilecek Mobil Uygulamalar

Deprem bilgi sistemi öncelikle cep telefonları üzerinden son depremlerin takip edilmesini sağlıyor. Ülkemiz içerisinde meydana gelen küçük çaplı depremleri dahi uygulama içerisinde bulabilirsiniz. Kandilli Rasathanesinin verilerinin yanında AFAD verilerini de uygulama içerisinde kolayca erişebilirsiniz.

Android Sürüm

5.      Whistle| Son Önemli Deprem Uygulaması

Deprem anında kullanılabilecek mobil programlar arasında yer alan önemli bir program  Whistle programıdır. Uygulama aynı şekilde son zamanların öne çıkan deprem uygulamaları içersinde yer alıyor. Whistle deprem uygulaması depremzedelerin kısa süre ekiplere yerlerini bildirmelerinde önemli rol oynuyor.

Yukarıda saydığımız deprem anında kullanılan mobil uygulamalar cep telefonları mağazalarından ücretsiz bir şekilde kolayca indirebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken gerek duymuyorum denilmemesidir. Çünkü deprem kuşağında yer alan ülkemizde ne zaman deprem olacağı bilinmiyor. Yükleyin telefonunuzda durması dileği ile…

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir