10 Saniye Haber Güvenilir Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Oyun
  4. »
  5. İptal Edilen En İyi 5 Oyun Projesi

İptal Edilen En İyi 5 Oyun Projesi

Haber Editörü Haber Editörü - - 5 dk okuma süresi
167 0
iptal-edilen

İptal edilen oyunlar herkesi büyük hüsrana uğrattı. Oyun meraklıları bu konuda büyük üzüntü yaşadı. Peki, bundan sonra ne olacak?
Oyuncular sürekli olarak oyun şirketlerinden kaliteli içerikler bekler, şirketler ise oyunseverlerin istediğini yerine getirmek için büyük bütçeler harcarlar ve sunarlar. Bazen şirketler için işler istediğini gibi gitmeyebilir.

Büyük masraflar harcadıkları oyunların, oyunseverler tarafından beğenilmeyeceğini düşündüklerinde bu oyunları piyasaya sürmezler. Bunun en büyük sebebi ise, her yeni çıkardıkları oyunlar için harcanılan reklam paraları. Bu yüzden oyun şirketleri her hamlesini dikkatlice yapmaya çalışır.

Her ne kadar oyuncular sevdikleri oyunun iptal edilen olduğunu duyacağında üzülseler de, belki de oyuncular için en iyisi bu şekildeydi. Bu listede piyasaya çıkmadan iptal edilen 5 oyun projesi yer alıyor.

1-     EA Vancouver’ın Star Wars Projesi

iptal-edilen

Uzun zamandır oyun şirketi EA, iki farklı Star Wars oyunu yapmaktaydı. Bu oyunlardan bir tanesi de, Respawn Entertainment tarafından geliştirilen Star Wars Jedi: Fallen Order oyunuydu.

Bunun haricinde bir diğer geliştirilen oyun ise Visceral’ın geliştirdiği Star Wars projesiydi. Bu proje, eğer iptal edilen olmasaydı hikaye merkezli macera türünde bir oyun olacaktı. Fakat EA şirketi, sürekli olarak değişen oyun piyasası ile kazanmayı hedeflediği parayı ön planda düşünerek, oyuncu kitlesinin tekrar tekrar gelip oynayacağı bir oyun istiyordu.

Bu sebepten dolayı aradan geçen zaman sonrasında Visceral Games stüdyosu kapatılma kararı alınmıştı. Yaşanan olayların ardından oyunun erteleneceği duyurulmuştu ve bir süre sonra tamamen iptal edilen oyun kararı alındı.

2-     The Wolf Among Us İkinci Sezon

The Wolf Among Us oyununun beğenilen ilk sezonundan sonra, oyunun geliştirici şirketi Telltale Games, bu oyun için ikinci sezonunu geliştirmeyi hedeflediklerini açıklamıştı. Fakat stüdyo başka şirketlerin çatısı altındaki çeşitli oyunları yapmaktan The Wolf Among Us’ın ikinci sezonuna vakit bulamamıştı.

iptal-edilen

2017 yılında yapılan oyun etkinliğinde ikinci sezonu duyurulmuştu. Ancak 2018 yılının Mayıs ayında Telltale Games şirketi, kendi içlerinde yaşanan sebeplerden dolayı oyunun ikinci sezonun ertelendiğini açıklamıştı. Bunun ardından ise 2019 yılına kadar ikinci sezonun gelmeyeceği belirtilmişti. Aradan geçen zaman sonra stüdyo, iflas ettiği için kapatılmak zorunda kaldı.

3-     İptal Edilen Doom 4

2008 yılında resmi olarak açıklanan Doom 4 oyunu, Dünya üzerinde yükselmekte olan Cehennemi konu almaktaydı ve böylelikle serinin önceki oyunlarının devamı niteliğinde olacaktı.

Oyunun geliştirici stüdyosu 2016 yılında çıkan Doom Remake’i yapmaya devam ettiler. Bu sebepten dolayı Doom 4’ü tekrar geliştirmeye devam etmediler.

4-     İptal Edilen Silent Hills

iptal-edilen
iptal edilen

Silent Hills oyunu, oyuncular tarafından büyük beğeniler toplayan Silent Hill serisinin en son çıkarılan oyunu olacaktı.

Oyunun yapım ekibinde Hideo Kojima ve yönetmen koltuğunda Guillermo Del Toro yer alıyordu. Oyunda başrol olacak olan, The Walking Dead dizisinden tanınan Norman Reedus yer alıyordu. Fakat, Hideo Kojima ilerleyen dönemlerde Konami ile yollarını ayırdığı için tüm planlar çöpe gitmiş oldu.

Her ne kadar Konami şirketi Silent Hill serisinin devam edeceğini açıklasa da, oyun hakkında herhangi bir bilgi şimdiye kadar mevcut değil.

5-     Tom Clancy’s Rainbow 6 Patriots

2011 yılında oyunseverlere duyurulan Rainbow 6 Patriots oyunu, Ubisoft Montreal şirketi tarafından geliştirilmekte olan birinci şahis bir oyundu.

Ubisoft şirketi, bu oyunu 2014 yılında daha çok yeni nesil oyunlar geliştirmek istediği için iptal etme kararı aldı ve oyuncuların karşısına Tom Clancy’s Rainbow 6 Patriots yerine, Tom Clancy’s Rainbow 6 Siege olarak çıkış yaptı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir