10 Saniye Haber Güvenilir Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 2023’ün Efsanesi Yapay Zeka Nedir? Nasıl İşlenir?

2023’ün Efsanesi Yapay Zeka Nedir? Nasıl İşlenir?

Haber Editörü Haber Editörü - - 5 dk okuma süresi
202 0
yapay-zeka

Günümüzde yapay zeka insanları insanlardan çok daha iyi tanıdığı için dijital pazarlamayı eleştirel bir biçimde gözden geçirmek gerekiyor.

Dijital Pazarlamada Başarının Anahtarı: Yapay Zeka

Alışveriş alışkanlıkları her yerde tamamen değişkenlik gösteriyor. Bu yıl dünya genelinde online alışverişe 4,8 trilyon dolar harcandığından, 2024 yılı rakamının 6,4 trilyon dolar olması bekleniyor.

LeverUP Consulting’in satış müdürü Märt Jõesaar, ‘Böylesine şiddetli bir rekabette iş başarısı elde edebilmek için dijital pazarlamanın yönünü eleştirel bir şekilde gözden geçirmek gerekiyor. Çünkü günümüzde yapay zeka insanları insanlardan çok daha iyi tanıyor’ diyor.

Einstein’ın Zekası

yapay-zeka
yapay zeka

Salesforce’un yapay zekaya dayalı müşteri verilerini analiz etme ve işleme çözümü Einstein, hem çevrimiçi iş dünyasını hem de dijital pazarlama dünyasını şimdiden değiştirdi.

Einstein, 200’den fazla farklı müşteri verisi türünü tanımlayabilir, her bir kişinin kişisel satın alma alışkanlıklarını analiz edebilir ve çevrimiçi satın alma potansiyeli en yüksek müşterileri bulmak için kişiler oluşturabilir.

Yapay zeka, tüm alanlarda müşteri davranışını öğrenir ve tamamen kişiselleştirilmiş ve sadece müşterilerin gerçekten ilgilendikleri şeyleri sunan tam anlamıyla yeni müşteri mesajları oluşturmanın temelidir.

Medya ve sosyal ağ reklamlarını sadece oraya yönlendirebilir ve ayarlayabilirsek satış için yararlıdır. Yine yapay zekanın bu noktada önemli bir avantajı var. Çünkü müşteriyi sürekli öğreniyor, satın alma tercihlerini biliyor ve reklam gönderecek benzer ilgi alanlarına sahip insanları bulabiliyor. Salesforce ile  SMS ve e-posta gibi geleneksel kanallara ek olarak, Facebook ve Instagram gibi sekiz farklı platformda reklamlar iletilebilir.

Satış Gelirlerinde Yüzde 25 Artış

Einstein tarafından toplanan ve analiz edilen veriler, web’i otomatik olarak kişiselleştirmek için de kullanılabilir. Bu şekilde her müşteri sadece kendilerini ilgilendiren içeriği sunan bir web sayfasına erişebilir.

Örneğin yapay zeka renk tercihlerini bile alabilir. Daha basit olarak bir çevrimiçi mağazada gömlek, pembe pantolon ve çantalara bakan bir kişi, yalnızca pantolon veya gömlekleri değil, tüm pembe ürünleri o rengi sevdiği için görecektir.

yapay-zeka

Günümüzde müşterilerinin satın alma alışkanlıklarını yönetme anlamında deney yapmayan firma yoktur. Bu nedenle pazarlama araçlarının seçimi daha yüksek bir yatırım getirisi yüzdesi için çok önemli hale geldi.

Dünyanın en büyük ve en yaygın kullanılan müşteri yönetimi platformu Salesforce tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir müşteri anketine göre , platformu başlatan firmalar geçen yıl satış gelirlerinde ortalama yüzde 26 artış ve pazarlama yatırımlarının getirisinde yüzde 29’luk bir artış gördü.

Ortak Bir Amaca Sahip Birleşik Veri Kaynakları

Başarılı bir pazarlama ve satış için zorluk, şüphesiz verilerin ayrıntılı analizi ve belirli bir amaç için uygulanmasıdır. Pazarlama, satış ve müşteri desteğinin birleşimi, beklenen sonucu, yani gerçek kişisel iletişimi ve elbette daha iyi satış sonuçlarını getiren mikro segmentasyona imkan tanır.

Yapay zekayı ve dijital pazarlamadaki uygulamasını düşünmek için çok sayıda neden var. Örnek verecek olursak, orijinal olarak tasarlandıkları amaca artık hizmet vermeyen modern haber bültenleri ve müşterilere yönelik mesajlar müşterilere ulaşım sağlamıyor. Tüm bunlar daha iyi hedeflenebilir ya da müşteriye yönelik olabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir