10 Saniye Haber Güvenilir Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Mobil Uygulamalar
  4. »
  5. AWS Nedir? AWS Nasıl Kullanılır Hemen Öğrenin!

AWS Nedir? AWS Nasıl Kullanılır Hemen Öğrenin!

Haber Editörü Haber Editörü - - 6 dk okuma süresi
155 0
AWS Nedir? | Nasıl Kullanılır?

Amazon Web Services- AWS nedir?, Amazon şirketi tarafından sunulan bir bulut bilişim hizmetidir. Şirket, müşterilerine İnternet üzerinden depolama alanına, sunuculara, ağ hizmetlerine, veri tabanlarına ve diğer BT kaynaklarına erişim sağlar.

AWS, 2002 yılında Amazon.com’un da sahibi olan Jeff Bezos tarafından kuruldu. O zamandan beri şirket, bulut bilişim endüstrisinde önemli bir oyuncu haline geldi. Bugün AWS, 100 milyondan fazla etki alanına ev sahipliği yapıyor ve ayda 2 trilyondan fazla isteği işliyor.

AWS nedir kısaca bakacak olursak müşterilerine basit web barındırmadan karmaşık veri analitiğine kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunar. Şirket, Hizmet Olarak Altyapı (IaaS), Hizmet Olarak Platform (PaaS), Hizmet Olarak Yazılım (SaaS) ve Hizmet Olarak Veritabanı (DBaaS) gibi çeşitli bulut hizmetleri sunar.

(Iaas) AWS Nedir?

IaaS, Hizmet Olarak Altyapı anlamına gelir. AWS, müşterilerine İnternet üzerinden bilgi işlem gücüne, depolama alanına, veritabanlarına, ağ ekipmanına ve diğer hizmetlere erişim sağlar. Bu hizmetler, birden çok veri merkezine yayılabilen güvenli bir özel ağ üzerinden sağlanır.

IaaS, şirketlerin temel yetkinliklerine odaklanmasına ve BT altyapı yönetimini AWS’ye bırakmasına olanak tanır.

(Paas) AWS Nedir?

AWS Nedir? | Nasıl Kullanılır?
AWS Nedir? | Nasıl Kullanılır?

AWS nedir, bir PaaS’dir (Hizmet Olarak Platform), yani uygulama oluşturmak için bir geliştirme ortamı ve altyapı sağlar. Bu, sunucuyu yönetmeniz gerekmediği, bunun yerine yalnızca kullandığınız kaynaklar için ödeme yaptığınız anlamına gelir.

(Saas) AWS Nedir?

Yazılım teslim modeli olarak bilinen AWS (Saas), hizmet olarak yazılım olarak bilinir ve kuruluşların çözümlerini düşük sürtünmeli olarak sağlar. Saas modeli ile yeniliği destekleyici ve iş stratejilerini destekleyerek profesyonel deneyim sunar.

(DBaas) AWS Nedir?

AWS (DBaas) yönetimsel altyapı çalışmasına gerek duymadan kullanıcıların bulut tabanlı veritabanlarından yararlanmasını sağlayan hizmettir. Veritabanlarında yapıyı anlamak veya yönetmek durumunda kalmadan veritabanı kurmak, işletmek için kullanabileceğiniz yazılım hizmetidir. Ayrıca ana bilgisayar platformu, bakım, güncellemeler, veritanı işlevselliği gibi özelliklerle sorumludur.

AWS Özellikleri Nelerdir?

AWS‘yi kullanmaya başlamak istiyorsanız, sitenizi barındırmaya veya Amazon’un sunucularında veri depolamaya karar vermeniz gerekir.

AWS özellikleri depolama, veritabanları, e-posta, analitik ve makine öğrenimi gibi çeşitli hizmetler sunar. Bu hizmetler, donanım, yazılım veya bakım konusunda endişelenmenize gerek kalmadan uygulamalar oluşturmanıza olanak tanır.

AWS nedir biliyor ve kullanmak istiyorsan üç tür barındırma planı arasından seçim yapabilirsiniz: Standart, Ayrılmış Bulut Sunucuları ve Tahsis Edilmiş Barındırma. Her planın avantajları ve dezavantajları vardır. Standart plan, yüksek performans gerektirmeyen yeni başlayanlar için idealdir. Rezerve Edilmiş Bulut Sunucusu planı, kullanılmayan kaynaklara indirimli bir fiyatla erişmenizi sağlar. Özel Barındırma planı, en yüksek düzeyde güvenlik ve güvenilirlik sağlar.

AWS Nasıl Kullanılır?

aws nedir nasil kullanilir 2 - AWS Nedir? AWS Nasıl Kullanılır Hemen Öğrenin!

AWS nedir? AWS, Amazon Web Hizmetleri anlamına gelir. Bu, kullanıcıların herhangi bir zamanda herhangi bir yerden verilerine erişmelerini sağlayan bulut tabanlı bir hizmettir. AWS tarafından sunulan, S3 (Basit Depolama Hizmeti), EC2 (Elastik Hesaplama Bulutu), RDS (İlişkisel Veritabanı Hizmeti) ve çok daha fazlasını içeren birçok farklı hizmet vardır.

AWS, AWS Yönetim Konsolu adı verilen bir web tarayıcısı aracılığıyla bir kullanıcı arabirimi sağlar. Amazon kimlik bilgilerinizi kullanarak buna giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra, AWS hesabınız üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız.

Başlamak için ekranın sağ üst köşesinde bulunan ‘Yeni Oluştur’ düğmesine tıklayın. Yeni AWS hesabınızla ilgili bilgileri girebileceğiniz bir pencere açılacaktır.

Oluşturulduktan sonra, ne tür bir kaynak oluşturmak istediğinizi seçmeniz gerekecektir. ‘Hizmetler’ sekmesine tıklamak size mevcut tüm farklı kaynak türlerini gösterecektir.

İki seçenek arasından seçim yapabilirsiniz; Size web sitelerini barındırma yeteneği veren ‘Web Sunucusu’ ve büyük miktarda veri depolamanıza izin veren ‘Veritabanı’.

İstediğiniz hizmeti seçtikten sonra, gerekli ayrıntıları ekleyebileceksiniz. Bunlar, kaynağın adını, kaynağa ayrılan bellek miktarını, kaynağa ayrılan disk alanının boyutunu ve kaynağı çalıştırmayla ilişkili maliyeti içerir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir