10 Saniye Haber Güvenilir Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Netflix, Yeni Çıkardığı “Before Your Eyes”

Netflix, Yeni Çıkardığı “Before Your Eyes”

Haber Editörü Haber Editörü - - 6 dk okuma süresi
177 0
Netflix

Netflix dün Temmuz ayının mobil oyun listesini yayınladı ve bir dizi yeni başlık ekledi. Özellikle Before Your Eyes adlı bir oyun, kamera göz kırptığınızı her algıladığında hikayeyi ilerleten göz izleme teknolojisini kullanıyor. Netflix, Mahjong Solitaire‘i da 26 Temmuz’da başlattı.

Netflix Yeni Çıkardığı “Before Your Eyes” Mobil Oyunuyla Abone Sayısını Arttıracak

Into the Breach’de bu ayki listenin bir parçası. Yayıncıya özel olan mobil sürüm, 19 Temmuz’dan beri Netflix uygulamasında mevcut.

Netflix, pazarda güçlü bir rakip olmak için oyununu geliştirmesi (amaçlanan) ve mobil oyun girişimini geliştirmesi gerektiğini biliyor. Into the Breach‘i yüksek profilli, ödüllü bir oyun olduğu için seçmiş olabilir. Indie hit, 2018 Oyun Ödülleri’nde en iyi strateji oyununu kazandı, bu yüzden Netflix‘in unvanı elinde tutmak istemesine şaşmamalı.

Into the Breach, oyuncuları birtakım pilotlar ve makineler kurmaya ve uzaylı bir düşmana karşı sıra tabanlı savaşlara katılmaya zorlayan bir taktik strateji oyunudur.

Son zamanlarda, Into the Breach PC, Switch ve Stadia’da Advanced Edition güncellemesine sahipti. Beş yeni manga, 15 başarı, neredeyse 40 yeni silah, bir düzine görev ve daha fazlasıyla birlikte yeni Advanced Edition, kullanıcılara yedi yeni dil sunuyor: Arapça, Tayca, İsveççe, Korece, Geleneksel Çince, Türkçe ve İspanyolca (Latin Amerika). Netflix, mobil versiyonun aynı içeriği içerdiğini duyurdu.

Netflix ve Yaptığı İşler

Netflix

Before Your Eyes, ilk olarak 2021’de Microsoft Windows‘ta piyasaya sürülen, eleştirmenlerce beğenilen bir macera oyunudur. Oyun, ruhları öbür dünyaya taşımakla görevli Ferryman ile karşılaşan ve yakın zamanda ölen Benjamin Brynn’in hikayesini anlatıyor.

Oyunun özel mobil çıkışını sunar ve oyuncuların göz kırpışlarını yakalamak için mobil cihazın kamerasını kullanarak oyuncuların Brynn’in anılarını deneyimlemelerine olanak tanır. Oyuncu erken çocukluğuyla başlar, gözlerini kırpıştırır, ardından diğer önemli anlara geçer.

PC versiyonu ayrıca göz izleme teknolojisini kullanır; ancak, tüm kullanıcıların sahip olamayacağı bir web kamerası gerektirir. Oyuncular, yanıp sönmek yerine fare ve tıklama ile oynamayı seçebilirler. Netflix, oyunu bilgisayarda oynamak için gerekli donanıma sahip olamayan ancak yine de harika teknolojiyi denemek isteyen abonelerine sunuyor.

Hepimizin bildiği gibi, göz kırpma istem dışı bir mekanizmadır, bu nedenle oyuncular belirli bir sahneyi izlemek için telefonlarıyla bir bakışma yarışması yapmayı sinir bozucu bulabilirler. Ama oyun bu “gözlerinizin önünde yanıp sönen hayat” kavramıyla oynuyor. Yani, eğer bir şeyi kaçırırsanız, o zaman, bu sadece göz açıp kapayıncaya kadar kayıp giden hayat değil mi?

Kontrolsüzce ağlamak istemeyen oyuncular için Mahjong Solitaire, 300 bulmacanın yanı sıra günlük zorluklar ve başarılar içeren basit bir tek oyunculu karo eşleştirme oyunudur. Oyun ayrıca, “Stranger Things”in ters çevrilmesi gibi farklı temalara ve arka planlara sahiptir.

Netflix Oyunları

Netflix
Netflix

Netflix Oyunları 2021’de piyasaya sürüldü ve şu anda 25’ten fazla oyun mevcut. Şirket, yıl sonuna kadar 50’den fazla oyun yayınlamak istediğini söyledi.

Mobil oyunu oynamak için aboneler, bunları özel oyunlar satırındaki Netflix akış uygulamasında ücretsiz olarak bulabilir. Aboneler oyunları Android ve iOS cihazlarda oynayabilirler. Türkiye’ye de yakın zamanda gelmesi bekleniyor.

Yayın şirketi, Shooting Hoops ve Bowling Ballers gibi zaman geçirmek için basit oyunlar sunuyor. “Stranger Things“, “The Queen’s Gambit” ve “Money Heist” gibi kendi özelliklerine dayanan orijinal oyunlar da var.

Netflix, 3 oyun stüdyosunu satın aldı. Dungeon Boss‘un yapımcısı Boss Fight Entertainment; Oxenfree doğaüstü adıyla tanınan Night School Studio; ve Sonraki Oyunlar (Stranger Things: Puzzle Tales).

Nisan ayında yayın şirketi, ünlü kart oyununa dayalı bir Exploding Kittens mobil oyunu ve animasyon dizisi başlatacağını duyurdu. Aynı seriden bir TV dizisiyle birlikte bir oyun yayınladığı ilk seferdi.

Şirket, Ocak ayında dördüncü çeyrek kazançları sırasında, oyunun Netflix abonelerinin ne istediğini anlamanın yolu olduğunu açıkladı. Şirket, “Üyelerimizin oyunlara nasıl değer verdiği hakkında daha fazla bilgi edinmenin zamanının geldiğini düşünüyoruz” dedi. Akış hizmeti, oyunların mevcut abonelerin kalması ve yeni aboneliklerin alınmasına yardımcı olması için yeterince değerli olacağını umuyor.

Netflix, oyunlarının ne kadar iyi performans gösterdiğini henüz açıklamadı. Bu başlıklardan herhangi birinin yeni aboneleri çekmek için yeterli olup olmadığı veya yutulması zor abonelik fiyatını haklı çıkarması tartışmalara açıktır. Son kazanç raporunda 970.000 – yaklaşık bir milyon – abone kaybını ve şimdiye kadarki en büyük üç aylık kaybı açıkladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir