10 Saniye Haber Güvenilir Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Mobil Uygulamalar
  4. »
  5. Whatsapp Masaüstü İçin Şifreleme Özelliği Sonunda Geliyor!

Whatsapp Masaüstü İçin Şifreleme Özelliği Sonunda Geliyor!

Haber Editörü Haber Editörü - - 4 dk okuma süresi
31 0
whatsapp-masaustu

Whatsapp masaüstü için şifreleme özelliği duyuruldu. Geçtiğimiz her gün kendine yeni özellikler katan ve kullanım kolaylığı sunan Whatsapp, mesaj güvenliği konusunda da ciddi adımlar atıyor.

Geçtiğimiz aylarda uygulamaya özelleştirilebilir çevrimdışı görünme özellikleri eklenmişti. Eklenen özelliklerden sonra aldığı yeni güncellemeler ile daha güvenli hale gelen Whatsapp, yeni güncellemesini masaüstü cihazlar için yayınlamaya hazırlanıyor.

Hali hazırda mobil cihazlarda olan mesajları şifreleme özelliği masaüstü sürümünü kullanan kullanıcılar için de erişilebilir olacak.

Whatsapp Masaüstü Sürümünde Parmak İzi İle Kilit Açma Olabilir

Güvenlik özellikle teknolojinin hayatımızın her alanına girmesi ile birlikte oldukça önemli bir hal almaya başladı. Kişisel verilerinizin güvenliğini sağlayabilmek için farklı şifreleme yöntemleri ile önlemler alabileceğiniz gibi parmak iziniz ile aşılaması zor güvenlik duvarları da kurabilirsiniz.

Whatsapp masaüstü sürümünde parmak izi özelliği mesajları şifreleme özelliği ile birlikte gelmesi beklenen önemli özelliklerden.

Özellikle, kendinden parmak izi sensörleri bulunan Mac ve Windows cihazlarda kullanılabilecek olan bu özellik, mesajlarınıza tek bir hareket ile masaüstü versiyonundan erişmenizi sağlayacak.

Uzun Süre Kullanılmadığında Mesajlar Kendini Kilitleyecek

whatsapp-masaustu

Whatsapp masaüstü mesaj şifreleme özelliği ile birlikte mesajlarınız siz bilgisayarınızın başında olmadığınız zamanlarda otomatik olarak koruma altına alınacak.

Otomatik olarak şifreleme moduna geçerek mesajlarınızın erişilemez hale gelmesini sağlayan Whatsapp, şifreyi girmeniz veya parmak izi özelliklerini kullanarak mesajlara erişmenize olanak sağlayacak.

Mesajlara bakmadığınız veya Whatsapp ile ilgilenmediğiniz zamanlarda otomatik olarak ekranını kilitlemesini sağlayacak olan özelliğin süresi tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak sayılmaya başlayacak.

Whatsapp Uygulama Kilidi Güncellemesi Neyi Hedefliyor?

Whatsapp kişisel mesajlaşma alanında adını duyurmuş ve zamanında aldığı uçtan uca şifreleme önlemleri ile mesajlaşma sistemlerine “devrim” niteliğinde özellikler sokmuştur.

  • Mesajlarınızı masaüstü sürümünde daha güvenli hale getirmek.
  • Fiziksel yollar ile verilerinizin çalınmasının önüne geçmek.
  • Açık unuttuğunuz ve erişimizin olmadığı Whatsapp oturumlarını otomatik olarak başkaları tarafından kullanılamaz hale getirmek.
  • Çalınan taşınabilir cihazlar için mesaj güvenliği.

Özellikle açık alanlarda yazışmalarını yapan veya çalışan kişiler için otomatik kilitleme özelliği ve masaüstü uygulama kilidi özelliği. Çalınma ve kaybolma durumlarında kişisel bilgilerinizin istenmeyen kişilere ulaşmasını engellemekte oldukça etkili olacak.

Whatsapp Masaüstü Ekran Kilidini Unuttum?

whatsapp-masaustu
Whatsapp Masaüstü

Whatsapp masaüstü ekran kilidini unuttum ne yapabilirim? Whatsapp, masaüstü ekran kilidini unutacak olan kullanıcılar için önlemleri çoktan aldı.

  • Masaüstü ekran kilidi modunda iken şifremi unuttum/ hesaptan çıkış yap butonuna tıklayın.
  • Telefonunuzdaki Whatsapp uygulamasından bağlı uygulamalar seçeneğine erişin.
  • Yeni cihaz ekle alanından QR Kod ile Masaüstü sürümüne yeniden giriş yapın.

Bu yöntem ile masaüstü üzerinde şifresini unuttuğunuz hesaplara tekrar bağlantı kurarak erişim sağlayabilirsiniz. Şifrenizi unuttuğunuzu belirtmediğiniz durumlarda uygulamadan çıkıp girdiğinizde eski şifreniz ile kullanıma devam edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir